Вести

Вучић се састао са представницима компаније "Zijin" и амбасадорком НР Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са представницима компаније "Zijin" и са амбасадорком Народне Републике Кине, Чен Бо, са којима је разговарао о активностима на изградњи рударских објеката и рудничке инфраструктуре, као и примени најсавременијих стандарда у области заштите животне средине.

Вучић је захвалио представницима компаније на спремности да разговарају о свим питањима од важности како за локалну заједницу у којој послује, тако и за развој Борског округа и рударско-енергетског система Србије. Вучић је посебно истакао дугорочни значај инвестиције од 1.26 милијарди долара, које ће компанија Зијин у наредним годинама уложити у надоградњу, проширење и изградњу четири рудника и топионице.

Саговорници су се сагласили да су постојеће и будуће активности компаније у сарадњи са локалном заједницом од виталног значаја за грађане Бора и развој читавог округа, будући да ће "Zijin" изградити и део јавне путне инфраструктуре, која ће се уступити граду Бору на управљање по завршетку радова. Компаније ће, такође, блиско сарађивати са представницима локалне заједнице и релевантним институцијама Републике Србије, како би на најбољи начин допринели повећању квалитета живота грађана, поготово у погледу очувања здраве животне средине.

У том смислу, Вучић је посебно нагласио значај примене највиших стандарда у овој области, те је захвалио представницима компаније на уложеном труду и посвећености пројектима који се односе искључиво на увођење најсавременијих технологија у складу са светским параметрима у области екологије.

Вучић је поновио захвалност Народној Републици Кини и амбасадорки Чен Бо на професионалној и личној посвећености свим питањима од обостраног значаја за две земље.

 

 

 

Извор: Танјуг