Вести

Весић: Мере треба да иду у сусрет догађајима

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да Београд стоји најбоље када је реч о вакцинацији против корона вируса и додао да мање од 50 новозаражених на два милиона становника није велики број.

Весић је рекао да полако долази време да се дозволи да се музика у угоститељским објектима емитује до 24 сата и додао да му није јасно зашто Kризни штаб није усвојио препоруке које је Градски завод за јавно здравље упутио пре око месец дана, а које се тичу организовања свадби и пуштања музике.

Весић сматра да се дошло у ситуацију да живот полако претиче мере и указао да мере морају да буду такве да грађани могу да их прихвате.

"Не можемо да очекујемо од људи да исто поштују мере као онда када је било много заражених", истакао је Весић.

Весић је рекао да ако се са мерама не иде у сусрет догађајима, неће их нико поштовати.

"Морамо да покажемо људима да су мере ту да бисмо се заштитили", објаснио је Весић.

Подсетио је да је Београд прешао 50 одсто вакцинисаних и да је најуспешнији у том процесу, и да зато нема разлога да дели судбину локалних самоуправа које нису толико успешне у процесу вакцинације.

"Београд је скоро 40 одсто БДП земље и о томе мора да се води рачуна", рекао је Весић и додао да економски не може да се приушти ново затварање.

Весић је поновио да ће на седници Kризног штаба тражити да Београд не дели судбину локалних самоуправа у којима, како је рекао, председници општина нису хтели да се потруде да вакцинишу људе.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва