Вести

Шапић: Ни једног тренутка нисам осећао да нисам добродошао у СНС

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић истакао је да није мењао своју политику и подсетио да је 2016. године победио на Новом Београду и да је напредњацима понудио да уђу заједнички у коалицију.

Наглашава да СПАС тада није постојао и да није нудио уједињење, те је додао да не може мањи да нуди већем уједињење.

"Нудио сам коалицију на Новом Београду, јер сам сматрао да је боље да становници те општине имају једну "вертикалу власти" са градом и републиком, јер далеко више ствари можете да урадите", рекао је Шапић.

"Нисмо се тада договорили, јер људи из Српске напредне странке са Новог Београда су дошли са неким условима које сам ја тада одбио и ушао у власт са Српском радикалном странком и изгурао тај мандат", подсетио је Шапић.

Истиче да када промени неки свој став да за то има аргумент.

"Није страшно рећи да сте погрешили, па ја сам лоше проценио причу око Београда на води, није ме срамота да то кажем", нагласио је Шапић.

Подсећа и да је 2013. године поднео оставку на све функције у Демократској странци.

"Толико ствари се у међувремену издешавало, кренуо сам својим путем и трудио сам се да никога не вређам и неетикетирам", нагласио је Шапић.

Од раније изјаве о немогућности да сарађујем са Гораном Весићем направљен је ријалити и добила је погрешну димензију у чему ја нисам хтео да идем даље, рекао је Шапић.

"Мислим да у једној тако великој организацији од 700.000 људи, која има толико велико поверење људи и толико велику власт, наопако кад би свако са сваким могао да буде најближи сарадник. То значи и са онима са којима не могу блиско да сарађујем, не мора да буде зла намера. С неким можете с неким не можете, нисте на истој таласној дужини, али то апсолутно нема никакве везе да ли ћете да радите заједнички у интересу и своје организације и друштва и народа", рекао је Шапић.

Шапић је додао како ће свако ко има било какав проблем с њим, моћи да га реши унутар странке.

Шапић је навео да се на седници Главног одбора Српске напредне странке на коме је изгласано уједињење са Српским партиотским савезом, а он изабран за потпредседника, атмосфера била лепа и природна, и да ни једног тренутка није осетио да није добродошао.

"Мени је Вучић рекао на два-три дана пред Главни одбор да је на 169 општинских одбора није било примедби на уједињење, што ме је позитивно изненадило. На мени и на свима нама је да у будућности креирамо што квалитетнији однос и да на основу свог рада и резултата крчим свој пут кроз српско друштво", рекао је Шапић.

Додао је како политичари не смеју никад да забораве да странке не постоје због себе, него због Србије.

"Мислим да је Српска напредна странка тога свесна. Добра ствар коју сам видео на том скупу је да су се отворили конкретни проблеми. Уочио сам да је Вучић неко ко никад не окреће главу од проблема и има изузетно квалитетну перцепцију објективног стања ствари, чак и ствари које му не иду у корист", оценио је Шапић.

Шапић је закључио да странку на јесен очекују унутарстаначки избори, скупштина и постављање новог руководства као припрема за улазак у изборну кампању.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк