Вести

Петковић: Куртијеви специјалци иживљавају се над српским народом на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић, говорио је у емисији Инфо јутро о огромној борби Срба на КиМ против иживљавања Куртијевих терориста, али и о гласању о пријему лажне државе тзв. Косова у Савет Европе.

Петковић истиче да се Аљбин Курти и његови специјалци иживљавају над српским народом на Косову и Метохији, али и да ће Србија покренути дипломатску офанзиву против пријема тзв. Косова у Савет Европе.

Постоји преко 500 инцидената које је изазвао антисрпски настројен Аљбин Курти. Куртијеви специјалци се иживљавају над Србима на КиМ и свакодневно пуцају на наше људе. Срби се на Косову и Метохији боре свакога дана, а ми ћемо у снажној дипломатској офанзиви покушати да не дозволимо да се прекрши међународно право. Данашње гласање је једна врста мишљења, које ће се касније уврстити и донеће се одлука коначна за месец дана. Председник Вучић је послао писма високим званичницима и европским лидерима, где је указао на кршење статута Савета Европе, рекао је Петковић.

Према речима Петковић, гурање тзв. Косова у Савет Европе од стране Запада је противправно јер не може једна територијална јединица да постане члан Савета Европе.

Гурање тзв. Косова у Савет Европе је противправно и преседан је. Вратили су земљиште манастиру Високи Дечани, а сада своју обавезу приказују као да је неки Бог зна какав уступак владавине права. Нема никакве владавине права у тзв. парламенту Косова. Запад гура чланство у Савету Европе и по први пут се гласа да нека територијална јединица постаје члан. Ово је потпуно кршење свих принципа паневропске организације и они тако урушавају саму идеју. Ми смо учинили све што је до нас, али 11 година Приштина одбија да испуни обавезе из Бриселског споразума, навео је Петковић.

 

 

 

 

Извор: Информер