Вести

Орлић: Бивши режим жели да их странци поставе на власт

У власти сматрају да дијалог који воде политичке организације у Скупштини Србије "иде одлично". Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић рекао је да то сматрају сви учесници.

"Мислим да нема никога ко није задовољан. Напротив, више су него задовољни чињеницом да у том дијалогу учествује председник Републике Србије Александар Вучић, што га чини дијалогом који се води на највишем могућем политичком нивоу. То даје посебан тон озбиљности и важности тог процеса", рекао је Орлић.

Навео је да радна група анализира једну по једну тему и да се иде ка заједничком предлогу, "који је једнако прихватљив свима који су се одазвали позиву Народне скупштине".

Говорећи о странкама које су заинтересоване да разговарају са странцима, Орлић је рекао да оне "бојкотују институције сопствене државе и да неће да уваже ни своју Скупштину ни друге странке".

"Код њих се не дешава апсолутно ништа. Они још увек покушавају да утврде да ли имају или немају платформе, да ли разговарају сами са собом, једни са другима или се међусобно бојкотују", рекао је Орлић.

На наводе из дела опозиције да дијалог представља замајавање, Орлић је одговорио да су се у Народној скупштини окупили озбиљни људи са предлозима и преговарачким платформама. Додаје и да су на дневном реду политичка питања, изборни услови, бирачки спискови, "све ствари које се тичу нечег конкретног".

 

 

Извор: "Euronews" Србија