Вести

Николић: Дочекали смо да се људи досељавају из Београда у Уб

Председник Србије Александар Вучић посетио је мобилни пункт за вакцинацију у селу Врело поред Уба и позвао грађане да се вакцинишу, како би заштитили себе и своје ближње. Народна посланица Ивана Николић каже за „СНС Информатор“ да је одзив грађана за вакцинацију, након посете председника, видно у порасту, те да се нада да ћемо врло брзо достићи проценат имунизованих који нам је потребан да можемо да кажемо да смо стекли колективни имунитет.

- Вакцинација је питање опстанка и развоја наше земље. Србија са свих страна добија похвале због набавке вакцина и због одлично организоване имунизације. Захваљујући политици председника Александра Вучића и међународној репутацији коју има, која је национално добро, ми у Србији, не само да имамо довољно вакцина, већ грађани могу да бирају којом од четири врсте које су на располагању, желе да буду заштићени.

* Како Убљани, посебно млади, виде политику председника Александра Вучића и промене које се дешавају широм Србије?

- Политику председника Вучића Убљани виде као борбу за останак младих у Србији. То је политика равномерног развоја свих делова Србије, којој није у фокусу само Београд, већ цела Србија, од севера до југа, од истока до запада. Политика председника Вучића је политика једнаких шанси, политика перспективе и потенцијала, која иза себе има резултате, али и јасан план за наставак развоја.

* Колико ће ауто-пут „Милош Велики“ допринети економском развоју Уба, доласку нових инвеститора и отварању нових радних места?

- На листи приоритета сваког инвеститора, у тренутку када се опредељује за улагање у било који део наше државе, налази се инфраструктура. Изградњом ауто-пута „Милош Велики“, Уб је постао повољан за нове инвестиције, што са собом повлачи нова радна места, смањење незапослености и бољи животни стандард, што је стратешки циљ политике председника Вучића и у фокусу програма „Србија 2025“. Поносни смо на то што се, током пандемије корона вируса, ниједан инвеститор није повукао, нити је одустао од планиране инвестиције у Србији. Такође, у Убу је одржан тренд интезивне реализације најзначајнијих пројеката, имамо на десетине активних градилишта, стварамо добар привредни и економски амбијент, како би Уб био још боља дестинација за долазак инвеститора.

* Каква је привредна активност у Убу?

- До 2012. године практично смо били на зачељу. Откако је Српска напредна странка, на челу са председником Општине Уб Дарком Глишићем, преузела одговорност у Убу - Уб је доживео експанзију развоја. Константно се ради и гради, једна инвестиција „повлачи“ другу. Томе сведочи и све већи број  запослених, нарочито младих, који бирају Уб као место у ком ће градити будућност и стварати породицу.

* Колико ће овај ауто-пут, али и нове инвестиције приближити Уб Београду и направити од њега још боље место за живот?

- Уб је потпуно променио слику као сфера интересовања за инвестиције пре и након отварања ауто-пута и уверени смо да ће у годинама испред нас бити нових фабрика у нашој индустријској зони. Желим да истакнем да људи из Уба више не одлазе, већ има и примера да се појединци из Београда досељавају у Уб због квалитета локалне инфраструктуре, образовних и здравствених институција, као и због квалитених садржаја за све сфере друштвеног живота.

* Каква је ситуауција са локалним саобраћајницама, са обновом струјне и водоводне мреже и школских зграда, на чему је веома инсистирао председник Општине, Дарко Глишић?

- Посебно смо поносни на улагања у здравство и образовање у Убу. Успели смо да, уз помоћ државе и председника Вучића, имамо проширен, комплетно реконструисан и савремено опремљен дом здравља, који изгледа као болница. Ово је један од најрепрезентативнијих и најмодернијих објеката у региону и један од најопремљенијих у Србији, са новим зградама и службама. Такође, успели смо да изградимо најмодернији вртић у Србији и да укинемо „листе чекања“. Обновили смо и модерно опремили готово све школе на територији општине, у неким селима смо изградили нове. Поред детаљне обнове и проширења, основна школа у Убу од недавно има и затворени базен. Сваке године асфалтирамо улице и у сваком селу радимо нове километре асфалта. Некада је за нека села био успех када им је био обезбеђен камен како би пресипали локалне саобраћајнице, данас је председник Дарко Глишић поставио стандард, да не може година да прође, а да се у сваком селу не асфалтира неки путни правац. Много је рађено на обнови нисконапонске мреже и Уб је богатији за две модерне, потпуно аутоматизоване трафостанице. Такође смо ушли и у решавање вишедеценијског проблема са водоводном мрежом. Приликом недавне посете Убу, и председник Вучић истакао је да ће овај проблем у наредне две године бити решен.

* Шта Вам кажу грађани када Вам се обраћају као народној посланици која заступа њихове инетересе у Скупштини Србије?

- Најбитније је да грађани знају да смо ми, народни посланици, управо ту због њих, и да на нас увек могу да рачунају. Обраћају ми се са различитим питањима, идејама и сугестијама, почевши од инфраструктуре до остваривања одређених права. Морам да истакнем да ми је веома значајна подршка председника Дарка Глишића, локалног руководства и колега из ОО СНС Уб, без чије подршке и залагања ни мој рад и помоћ за грађане не би био видљив и могућ.

* Које бисте пројекте издвојили, који су предвиђени за реализацију у овој и у наредним годинама?

- Важно нам је да даље унапређујемо школе и здравство, да стварамо амбијент да се још више људи запосли. Наставићемо да улажемо у путну и комуналну инфраструктуру, али и у спортске садржаје и модерна дечија игралишта. Пустили смо у рад новоизграђену зелену пијацу, а ускоро ћемо отворити један од најсавременијих аква паркова у Србији. Заиста, стварамо Уб све пожељнијом дестинацијом за живот, за нове инвестиције, а пре свега за останак младих који ће градити своју будућност у нашој општини, као и повратак оних који су отишли. Поносни смо на то како Уб изгледа, много је урађено, али знамо да има делова општине о којима треба још више да се побринемо. Уб је данас, захваљујући политици СНС, председнику Александру Вучићу и Дарку Глишићу, најјачи у својој историји. Шта грађани о томе мисле, најбоље сведочи никада већа подршка нашој странци на претходним изборима, а сигурна сам да ће у будућности Уб бити још јачи.

 

 

 

Извор: СНС Информатор