Вести

Михајловић: Престаните да ширите лажи о пројекту „Јадар“

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, поручила је лидеру Двери Бошку Обрадовићу да жеља да се привуче пажња медија и добију  политички поени није довољна кад се говори о великим пројектима у рударству, већ се морају знати и чињенице.

“Драго ми је да сте учинили барем толики напор да се обавестите о томе који су документи до сада потписани са „Рио Тинтом“, те да не постоји никакав уговор, како сте говорили јуче испред Председништва, већ Меморандум о разумевању из 2017. године. Пошто данас говорите како је пројекат “Јадар” “еколошки и здравствено небезбедан”, требало би да знате да то треба да покаже студија утицаја на животну средину, која још није завршена, и да самим тим поново обмањујете јавност”, рекла је Михајловић.

“Једно је жеља да се привуче пажња медија, а чињенице су нешто сасвим друго, а само на основу чињеница могу да се доносе одлуке о пројекту „Јадар”. Интерес грађана је да буду упознати са свим чињеницама о овом пројекту, а задатак државе је да обезбеди да се све ради прегледно и да се на основу анализа и студија провере сви потенцијални утицаји овог пројекта на здравље људи и животну средину. Зато престаните да обмањујете грађане и ширите страх, јер то што говорите нема везе ни са чим осим са вашим политичким рејтингом”, наводи Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг