Вести

​Глишић: Ђиласови медији стварају амбијент за ликвидацију Вучића

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић оптужио је "Ђиласове медије", али и "оне који су организовали прислушкивање и праћење председника Србије", за стварање амбијента из кога би требало да крене јавно позивање на ликвидацију Александра Вучића, а онда и физичка ликвидација не само њега него и члана његове породице.

"То је то креирање атмосфере у којој би требало да се појави неки психопата који је прво такав став изнео на друштвеним мрежама, а онда би неко требало да се охрабри и пређе са речи на дела", рекао је Глишић, коментаришући објаву на Твитеру која је садржала претњу Вучићу, а објављена је касно синоћ.

Говорећи о порукама са седнице Главног одбора Српске напредне странке и оцене да су многи "очекивали кланицу" на том заседању Главног одбора, Глишић је оценио да је најважнија порука била "зрелост" чланова Главног одбора.

Осврћући се на изјаву Небојше Стефановића, који је уочи седнице Главног одбора поднео оставку Вучићу и рекао да Српска напредна странка све решава у оквиру своје куће, Глишић је рекао да у Српској напредној странци, као у свакој породици, буде дисонантног тона.

"Ова породица броји 700.000 људи и немогуће је да сви исто мисле, и они који поднесу оставку и који ће можда бити промењени у наредном периоду са јавних функција, остаће уз своју странку, узеће предах и тајм аут да прикупе енергију да се поново докажу и буду на одговорним местима", рекао је Глишић, уз коментар да је то "нормално".

Глишић је најавио да ће "током лета" бити објављено ко ће уместо Стефановића обављати функцију председника Београдског одбора Српске напредне странке.

"То што су други прижељкивали је њихов пусти сан, то што су они мислили да ћемо изгубити поверење грађана тако што ћемо се сами урушити, да ћемо сами себе појести или да ће хајком на Вучића њега ослабити, или изазвати његову негативну реакцију услет невероватних притисака на његову породицу, које испоручују преко својих медија", закључио је Глишић.

 

Неки очекивали кланицу на Главном одбору, али Српска напредна странка показала зрелост

Глишић је изјавио да је та странка на седници Главног одбора показала зрелост и озбиљност, иако је, примећује, део јавности очекивао "кланицу" на седници тог страначког тела.

"Доминантан утисак после седнице Главног одбора Српске напредне странке  је зрелост чланова, као и зрелост која је исказана кроз састанке широм Србије, у градским и месним одборима", рекао је Глишић.

Како је рекао, Српска напредна странка је странка у којој се, и када се нешто промени или неко да оставку и дође до различитих мишљења, не праве различите странке, као код неких других партија већ се гледа шта је набоље, јер им је интерес грађана на првом месту.

"Шта је најбоље да понудимо грађанима, оно што смо били и што јесмо, основа за развој државе и сигурност коју грађани имају када гласају за Српску напредну странку, да знају да ће то бити корак унапред. Кључни утисак са седнице је зрелост, коју смо показали и у дискусијама и у закључцима", рекао је Глишић.

Глишић је навео да улазак Шапића у Српску напредну странку показује саборност странке, која не расипа енергију, већ сакупља енергију и знање, јер сви желе да раде више и још боље, да се одлучно боре са проблемима.

"Иако је део јавности очекивао кланицу, ми показујемо једну другачију поруку и грађани то добро виде", рекао је Глишић.

Додао је да је за Српску напредну странку интерес грађана на првом месту, а не лични интерес било ког члана Главног одбора, и како каже, једино онај ко може сваки дан да се бори, да ради, разговара са људима, трчи у сусрет проблемима који тиште грађане, може напред.

"Сви смо ту да дамо подршку председнику наше странке која је, де факто, променила Србију", рекао је Глишић.

Упитан за оставку Небојше Стефановића, Глишић је рекао да нема породице у којој понекад није било дисонантног тона, а да Српска напредна странка броји 700.000 људи, те је немогуће да сви исто мисле и посматрају одређене ствари на исти начин.

На питање ко ће наследити Стефановића и да ли се већ спомињу нека имена, Глишић је рекао да се у странци о томе разговара, а Председништво је добило овлашћење Главног одбора да руководи Градским одбором и да тражи решење за место шефа београдских напредњака.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк