Вести

Ђурић обишао насеље Бангладеш које је захватило пожар

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је насеље Бангладеш које је јутрос у  раним јутарњим часовима захваћено пожаром. Пожар је локализован у 6.30 часова и све ватрогасне јединице су и даље на терену и раде на догашивању пожара.

"Ангажовано је око 40 ватрогасаца са око 12 возила. Град Нови Сад помогао је ватрогасну бригаду са додатним цистернама од стране комуналних предузећа "Чистоћа", "Водовод и канализација" и "Градско зеленило", а на терену је помогло и ЈГСП "Нови Сад". Пожар је захватио површину од око 1.500 м2, а оно што је најбитније јесте да нема људских жртава. Деца и жене су смештени у прихватилиште за бескућнике у Футогу, а други део у Свратиште за децу улице на Булевару ослобођења. Пожар је локализован и ради се на томе да се реши даље збрињавање људи", рекао је Ђурић.

Ђурић је након Бангладеша, обишао жене и децу који су смештени у прихватилиштима, како у Футогу, тако и у Свратишту. Укупно стотинак евакуисаних се осећа добро, док су оброке за њих обезбедили централна кухиња ПУ "Радосно детињство" и Геронтолошки центар "Нови Сад".

 

 

 

Извор: Танјуг