Вести

Чучковић: Београд на води изгледа као део светских метропола

Гост "Главног дневника" телевизије Информер био је градски менаџер Града Београда и члан Председништва Српске напредне странке Мирослав Чучковић. Чучковић је говорио о терору Аљбина Куртија над нашим народом на Космету, будућим пројектима у престоници Србије, као и о важности специјализоване изложбе "EXPO 2027".

Чучковић је истакао да интензивирана дипломатска борба наше државе може привући пажњу међународне јавности.

"Покушавамо да спречимо рушење међународног права. Наша правдољубивост и истина коју бранимо су нешто што наилази на позитивне реакције. Очигледно је да та борба може да завреди пажњу у међународној јавности и да Куртијев злочиначки режим може да наиђе на кочницу међународних званичника. Ово би била једна велика дипломатска победа уколико се деси. Видели сте оружане нападе на наш народ, на децу", рекао је Чучковић.

Чучковић се похвалио и досадашњим успехом кад је у питању напредак Београда, али и најавио нове идеје и пројекте у вези српске престонице.

"Ми смо, пре свега, све наше изборне победе у прошлости схватали као велику обавезу. Нисмо се тиме превише хвалили нити понашали гордо. Имамо много конкретних резултата. Направили смо нове школе, домове здравља, фабрике. Београд на води данас изгледа као део неких светских метропола. Преко 500 улица је реконструисано у Београду. Малтене смо дупло појефтинили јавни превоз. ЕXПО није само списак објеката, већ је у служби повећања стандарда грађана Београда", поручио је Чучковић.

 

 

Извор: Информер