Вести

Божић: Борба против корупције мора бити непоколебљива

Члан Главног одбора Српске напредне странке Сандра Божић рекла је да је држава истрајна да се избори са корупцијом, криминалом, и са организованим криминалом.

Након хапшења председника београдске општине Палилула Александра Јовичића, Божић је истакла да је то само још једна у низу акција, јер борба против организованог криминала не престаје.

"Од најокорелијих криминалних група са којима се држава изборила па све до оних који су управо у редовима Српске напредне странке, ово није никакво изненађење, у смислу, да се ово дешава први пут. Подсетићу вас да је пре извесног времена ухапшен и председник општине Ариље, као и бивши председник општине Пријепоље. Они су сви нажалост из Српске напредне странке, али то управо и говори да вас партијска књижица неће заштитити", рекла је Божић.

Божић је прокоментарисала такође Вулетићеву изјаву да прави своју странку да би се заштитио.

"Вулетић прави своју странку како би могао да прикрије своју педофилију тако што ће направити своју странку и онда се бранити тиме да Српска напредна странка врши политички прогон", нагласила је Божић.

"То је рецептура којој прибегавају многи из бившег режима попут Драгана Ђиласа, Маринике Тепић. Али суштина јесте у томе да је управо у претходном времену тај криминал процветао, и управо су тада челни људи на нивоу државе, они који су водили ову државу били алфа и омега тог криминала", рекла је Божић.

Божић подвлачи да борба против корупције не сме да буде селективна, те истиче да се треба запитати зашто је Драган Ђилас, за кога постоје индиције и докази да се бавио криминалним радњама, и даље на слободи.

"Очигледно је да ће свако бити под лупом закона. Оно што је важно јесте то да борба против корупције не сме бити селективна, и да се морамо запитати на који начин је Ђилас на слободи, ако постоје индиције да се бавио криминалом, па сви ти рачуни на Mаурицијусу, он је заробио Србију у секундама којима је освајао милионе. Где је тај новац? Да не спомињемо и Маринику Тепић, одакле јој имовина? Волела бих да тужилаштво не буде селективно, да буде свеобухватно", закључила је Божић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк