Терзић: Поношу као и Куртију највише смета Александар Вучић

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 18.03.2024.

Милош Терзић

Случајном Србину Здравку Поношу највише смета исто што и Аљбину Куртију, а то је наравно Александар Вучић, српски државник који је вештим дипломатским и политичким умећем успео да утиче на то да 28 држава чланица УН повуче одлуку о признању лажне државе, чиме је распршио све снове хрватском држављанину Поношу и терористима из Приштине, који су до 2012. године били на истом задатку и учинили апсолутно све да утабају стазу косовско-метохијске независности.

Поред урођеног лоповлука и клептоманије, бившем режиму су важни и Куртијеви лобисти из Брисела, због којих не смеју једну једину реч да кажу о мартовском погрому над Србима на КиМ, како их не би увредили и остали без њихове подршке и финансија. Тако су ћутали и те 2004. године док су нам терористи које су они ослободили из српских затвора убијали народ и палили цркве и манастире. Избацили су тему КиМ из УН, пребацили је на терен ЕУ и направили нам катастрофу, коју је Вучић морао да поправљаља и да доведе до тога да сада имамо већину и другачију слику о Србији и КиМ у СБУН.

Нису ни смели ни хтели да реагују Понош, Борко, Ђилас и екипа, јер су им тада приоритет биле пљачкашке приватизације и додворавање Западу, кроз срамно испоручивање Шевенингену нашег војног и политичког руководства. Ништа се ни сада није променило код прозападних политичара попут Поноша. И даље их у Бриселу антисрпски политичари попут Пицуле, Шидера и Шенаха гледају искључиво као корисне идиоте, које користе за борбу против Вучића и српске државе.

Све што су Курти и лажна држава успели да изборе, а тиче се границе између Срба и Срба, царинског печата, копија катастарских књига, докумената, успели су управо у време Поноша и Борка Стефановића. И крајње је време да лажовчина попут хрватског држављанина Здравка Поноша схвати да нема ништа од независности лажне државе и да он и његов пријатељ Курти то могу само да сањају. Вучић је јасно поручио целом свету, у лице рекао  Шолцу и Макрону и Лајчаку да се Србија никада неће одрећи КиМ да имамо наше црвене линије које подразумевају да не долази у обзир признање лажне државе и чланство у систему УН.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА