Вести

Весић: Све што радимо, радимо да сачувамо животе

Заменик градоначелника Београда, Горан Весић, рекао је да све што надлежни чине, чине због бриге према људима, највише старијима који су најизложенији ризику добијања и последичних компликација заразе Корона вирусом.

"Све што радимо, радимо да људе старије од 65 година сачувамо од зараза. Они не смеју да излазе из кућа јер су најугроженији. Зато треба још мало да издрже. Знам да није лако, али чувамо животе десетина хиљада људи на овај начин", навео је Весић.

Весић је додао да ће пакети са најосновнијим животним намирницама, као и средствима за хигијену, ускоро стићи до оних са најмањим примањима, која износе мање од 30 хиљада динара.

"На тај начин Град Београд и Привредна комора Србије, јер све радимо заједно са ПKС, дају допринос људима који не могу да излазе из својих кућа и помажемо им у снабдевању, да би управо могли да остану код својих кућа", рекао је Весић.

Kако је рекао, општински центри за социјални рад позваће сваког пензионера телефоном и најавити долазак људи који ће донети пакет.

"Пакет ће бити остављен испред врата, а пензионер ће моћи да га подигне тако што неће имати контакт са људима", навео је Весић.

Весић је рекао да је урађена комплетна процедура како да помоћ стигне онима којима највише треба и додао да се поштују све прописане процедуре у складу са прописима Министарства здравља.

"Сви људи који се налазе у Арени морају да имају мантиле и морају бити потпуно заштићени и сви пролазе кроз дезинфекцију. Сваки пакет се дезинфикује пре изласка, општински магацини се такође дезинфикују од стране Завода за биоциде и све се ради по најстрожим критеријумима", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС