Вести

Весић: Карантин је крајња мера, зависи од Београђана

Одлука о стављању Београда у карантин није донета, она је само крајња мера и она зависи само од Београђана, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

"Ако се будемо придржавали свих мера Владе Србије и упустава епидемиолога до такве мере ниће доћи”, рекао је Весић.

Весић је рекао да ако таква одлука буде донета, Београд ће је реализовати као и све друго што је наложила Влада републике Србије.

"Стављање града од два милиона становника у карантин је опсежна операција у којој поред локалне самоуправе морају да учествују војска и полиција”, рекао је Весић и додао да ће та операција захтевати велики број људи.

Додао је да већина Београђана веома поштује мере Владе Србије, али и нагласио да је довољно да неколико људи не поштује, па да дисциплина свих осталих грађана пада у воду.

У Београду је 400.000 грађана преко 65 година и већ су у некој врсти карантина а њима се помаже преко 17 волонтерских центара.

“Преко пакета које пакујемо у Штарк арени желимо да будемо у сталном контакту са њима и помогнемо им”, рекао је Весић.

Весић је поручио да Београд као највеће жариште епидемије треба да поштује сва упутства која дају епидемиолози и Влада Србије и да се у том случају нада да ће сценарио карантина за читав град бити избегнут.

“Уколико карантин буде морао да се спроведе да би се сачували људски животи, то ће бити спроведено”, закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк