Вести

Недимовић: Дешавања на степеништу парламента "корона бомба"

Министар пољопривреде, Бранислав Недимовић, који је и председник Штаба за управљање кризом у Нишавском и Топличком управном округу, рекао је да су синоћна дешавања на степеништу испред Скупштине Србије "корона бомба" и да ћемо последице видети у наредних десет до 15 дана.

Недимовић је навео да је очување здравља људи "приоритет над приоритетима".

"Оно на степеницама парламента је "корона бомба" у наредних десет, 15 дана. Kада буду почели бројеви да скачу питаћемо се ко је кривац", навео је Недимовић.

Упитан да ли су нереди случајно организовани пред одлазак председника Србије Александра Вучић у Париз, Недимовић је рекао да није теоретичар завере, али да сматра да тешко да ту постоје случајности.

"Толико нас чека посла и везано за корону и припему система за јесен. Ово је све била увертира и дечија игра за оно што нас чека", рекао је Недимовић, додајући да ће бити тешко када се буде корона помешала са сезонским грипом.

Истиче да нас чега и друга велика битка, на спољно-политичком плану и да нам зато треба јединство и синергија.

"Неки сматрају да Скупштина није битна, па шта ћеш онда пред Скупштином", запитао је Недимовић.

Недимовић је подсетио да је исто тако било 5. октобра када су урушаване иституције и нагласио да су нам сад баш потребне институције, а не да се ствари решавају на улици.

По томе колико је повређено полицајаца, а колико учесника протеста, види се ко је ту примењивао насиље, рекао је Недимовић и додао да је сад најважније да се сачува систем због живота и здравља људи.

 

 

Извор: Танјуг