Вести

Михајловић: Зеленовић би по сваки цену да остане на власти

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, изјавила је да су се грађани Шапца јасно определили да желе промене, да је то СНС, а да Небојша Зеленовић жели да остане по сваку цену на власти, иако су грађани показали да га не желе.

"А оно што Зеленовић покушава са малим бројем својих људи је нечасно и покушај да се остане на власти по сваку цену. Не можете остати на власти ако вас грађани неће. А грађани су са 12.000 гласова рекли да неће више Зеленовића и такав начин управљања градом", изјавила је Михајловић.

Михајловић је рекла да јој није јасно зашто још увек нису расписани избори на појединим местима у Шапцу и позвала грађане да још једном изађу и дају свој глас онима који ће ствари у овом граду мењати на боље.

"Суштински, Зеленовић је већ бивши градоначелник којем ови покушаји малтретирања и одузимања воље грађана не иду у корист. Шта је проблем бити у опозицији, ако се свим срцем бориш за свој град и грађане? Али овде је реч о човеку који је своје грађане делио по томе за кога су гласали, није чуо њихове апеле да им среди пружне прелазе, асфалтира локалне улице, не затвара амбуланте у појединим местима", навела је Михајловић.

Михајловић истиче да је Шабац озбиљан град и да мора да се развија много брже него сада.

"Није ми јасно да неко за шест година на власти не може да направи бар неки метар канализације или водоводне мреже по околним селима. Ми који водимо државу за нас не постоји разлика ко је које политичке опције него чинимо све да цела Србија иде напред. И то ће се видети и сада када се промени градоначелник Шапца", рекла је министарка.

Михајловић је додала да је Зеленовић, схвативши да губи изборе са хиљадама гласова увидео да има проблем, а да су чланови градске изборне комисије коју он формира потписали записнике.

"Разумем људе који губе али моја порука њима је ако сте у опозицији дајте свој програм да о томе расправљамо а не да нападате оне који су вредно радили свих претходних година. Зато је важно да грађани изађу на поновљене изборе, да још једном потврде све што смо добро урадили и да наставимо да радимо све оно сто смо планирали, да улажемо у капиталне пројекте и обезбедимо нове инвестиције јер много посла је пред нама", закључила је Михајловић.

 

Корона изазвала здравствену и економску кризу

Михајловић је изјавила да ће криза изазвана корона вирусом трајати и да грађани морамо да научимо да живимо са тим.

Михајловић рекла да је то, поред здравствене, и тешка економска криза, наводећи да се никада у свету није десило да том брзином пада бруто друштвени производ и привредни развој.

"То не може а да се не одрази и на нас, али по проценама ММФ и Светске банке Србија ће имати пад нижи од многих земаља у региону, јер смо мала држава и поприлично еластична у економији. Држава ће као и до сада учинити све да сачува привреду, а сви који могу сада да раде, треба да раде”, изјавила је Михајловић.

Михајловић је подсетила да у Србији ниједно градилиште за све ово време није затворено и да их има 59.000 активних.

"На данашњи дан 5.700 радника је ангажовано на нашим градилиштима. Градимо око 630 километара путева, 300 км пруга, 2.500 станова за припаднике служби безбедности. То је изузетно важно, јер су у овој кризној ситуацији управо грађевинарство и пољопривреда две делатности које ће помоћи да економија опстане", рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе подсетила је и да је лична одговорност веома важна у очувању здравља.

"Свако ко је озбиљан мора да размишља на тај начин. И ја размишљам и о својој породици и о својој мајци која има 77 година, као и о људима са којима радим у кабинету. Схватила сам за све ово време да је лична одговорност веома важна. Ми као народ имамо ту врсту јединства када су криза и проблеми и тако треба и да остане. Постоји страх, наравно, али ако се чувамо и пазимо на друге сигурна сам да ћемо све проћи у наредних неколико месеци. Чувајући себе ми чувамо и друге”, поручила је Михајловић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ AС