Вести

Брнабић: Ако буде потребе, биће казни за неношење маски

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, рекла је да се планира увођење казнене политике за непоштовање мера уведених за спречавање ширења корона вируса уколико то буде било потребно, и истовремено очекује да до тога неће доћи апелујући и на личну одговорност.

Брнабић је подсетила да је Влада у понедељак донела одлуку о обавезном ношењу маски у затвореним просторима, јавном градском саобраћају и местима где се окупља већи број људи на мањем простору, али је потврдила да Србија, као и ниједна друга држава нема довољно инспектора који би контролисали примену ове одлуке.

Због тога је важна лична одговорност у борби против овог вируса.

Брнабић сматра да би рестриктивне мере које смо имали у марту и априлу сигурно донеле боље резултате у спречавању ширења Ковида 19, али онда, више не бисмо имали економски проблем - јер више не бисмо имали економију.

"Ја сам управо завршила разговор са ММФ-ом и о ситуацији у Србији и у Европи. Нама је неопходно да економија ради колико год је могуће и зато више не желимо да уводимо онако рестриктивне мере", навела је Брнабић.

Брнабић је напоменула да је у Новом Пазару ситуација у потпуности под контролом, те да је Министарство здравља упутило додатне медицинске тимове у тај град, како би дали подршку и Тутину.

"Данас смо пребацили средства Општој болници у Новом Пазару за куповину још два додатна санитетска возила како би могла да помогне и притекне у помоћ Тутину", рекла је Брнабић, наводећи да је сигурно било пропуста, али има времена да се прича о одговорности, од које нико не бежи.

Брнабић је апеловала да се не политизује ситуација у том граду, истичући да је најмањи проблем да њој неко добацује.

"Једино је важно да се пружи адекватна нега људима у Новом Пазару или било где у Србији и да сви заједно заштитимо наше здравствене раднике", закључила је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва