Орлић: Драган Ђилас је одговоран за бескрајан низ афера

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 12.06.2020.

Владимир Орлић

Драган Ђилас је одговоран за "бескрајан низ" афера, за које су постојали добро уходани обрасци и матрице.

"Баш као што је и у случају препродаје рекламних секунди између Ђиласове ''Дајрект медија'' и РТС-а на одговорност пред законом позван менаџмент Ђиласове компаније и људи из маркетинга РТС-а, тако се радило и такав је епилог био и у бројним другим случајевима".

Ђилас је свог сарадника Александра Стаменковића из јавног предузећа Ада циганлија, након што је тамо направио штету, послао у ЈКП "Градска чистоћа", такође на руководећу функцију, да би се потом десиле чувене афере, попут афере куповине зграде Инекса, за коју није постојала економска оправданост, куповине нефункционалних подземних контејнера, кад је причињена штета по грађане Београда, грађане Србије и буџет, била шест милиона евра.

"Примењујући исту шему из девастираног предузећа фабрике Вискозе у Лозници, свог личног пријатеља Марка Благојевића, Драган Ђилас доводи у Београд на место директора Агенције за инвестиције, да би као директор Агенције завршио уплетен у аферу Булевар, заједно са градским менаџером и бројним другим непосредним сарадницима Драгана Ђиласа".

"Дакле, принцип је био увек исти, од случаја до случаја, од афере до афере, лојални Ђиласови послушници добијали су моћ у руке и користили је да направе штету по грађане Београда и Србије, а корист за Ђиласа и његове фирме, а када дође до законске одговорности, одговарали су ти други, никада онај који вуче конце у позадини, никада сам Драган Ђилас".

Служба за информисање

Српска напредна странка