Саопштења

Ивковић: Драган Ђилас лажно представља себе јавности Србије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 05.02.2020.

 

Биљана Поповић Ивковић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Колико вреди Драган Ђилас после десетогодишње владавине и черупања државних предузећа сваком човеку би се завртело у глави.

Тај лицемер лажно представља себе јавности Србије као Прометеја  будућности, само  да би репризирао епизоде из свог претходног политичког „бољег живота“ који је донео вртоглавих 619 милиона евра промета његовим фирмама и живот истинског тајкуна, уз куће, станове, путовања, школовања у Лондону. Поређења ради сви наставници и просветни радници у Србији за 10 година Ђиласове владавине нису зарадили ни близу толико.

Само пријављена имовина овог тајкуна остварена у периоду обављања највиших државних функција износи 25 милиона евра, а 1.000 наставника са просечном платом која је већа од 500 евра (уЂиласово време  око 300) годишње прими 6 милиона евра.

Да би један просечан просветни радник зарадио колико и Драган Ђилас потребно је да ради више од 4.100 година, један период који би трајао од времена египатских фараона до данашњих дана.

За 25 милиона евра колико је спаковао у свој џеп 1.000 просветних радника треба да ради  четири године, а за 619 милиона евра колико су прометовале његове фирме хиљаду просветних радника би морало да ради више од једног века. Ето колико вреди Драган Ђилас у односу на једног просветног радника.

Још једном је показао колико ниско у свом лицемерном и патетичном наступу може да се сроза, а све у циљу скретања пажње јавности са питања како је постао милијардер и најимућнији човек у Србији  обављајући највише државне функције, док су у исто време његове приватне фирме пословале са државним предузећима, Телекомом и РТС-ом.

Председник странке Слободе и правде је јединствени примерак људске сорте и сигурна сам да нешто слично њему није забележено у историји српске политике. Видели смо бољи живот Драгана Ђиласа за десет година његове владавине.

Међутим, његова похлепа се не завршава само на томе, силни милиони профита му нису били довољни. Тај тајкун којем су пуна уста бољег живота није се либио да из градског буџета узме скоро 400.000 динара, а да је притом присуствовао само једној седници.

Ово је само један од сликовитих примера како Драган Ђилас замишља тај „Бољи живот“. Одлично је било само њему. Лицемерје овог тајкуна, његове перфидне игре моћи и бизниса које су му донеле милионско богатство остаће уписане у аналима српске политичке сцене.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА