Саопштења

Ђурић: Борис Тадић је председавао распарчавањем Србије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 06.03.2020.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe

 

Борис Тадић је председавао распарчавањем Србије а сада забада политички нож у леђа онима који је бране, и све то чини на туђој територији.

За разлику од председника Вучића који се у Вашингтону борио за Србију и српске интересе, и пред нимало наивним саговорницима чувао њен суверенитет објавивши испред Беле куће да је још једна земља повукла признање независности самопроглашеног Косова, Тадић у Вашингтону напада своју земљу. Контраст не може бити већи!

Тадићев покушај прања биографије и избегавања моралне и политичке одговорности за све што је учинио против интереса Србије је једна велика парада лицемерја, јер некадашњи председник Србије је сопствену државу неодговорношћу, некомпетенцијом и капитулантском политиком довео на ивицу опстанка.

Читава Тадићева политичка биографија састоји се из низа унапређења којима је награђен за деловање против своје земље, а све је почело његовим катастрофалним учинком на функцији министра одбране, када је добровољно уништио више српских војних ефектива него НАТО за 78 дана.

Све је то чинио наравно без да је ишта питао грађане, са намером да разоружану Србију уведе у НАТО.

Та срамна кампања настављена је и док се налазио на позицији председника државе, дакле врховног команданта, а трагични биланс његове владавине била је потпуно уништена авијација, укинуте читаве бригаде и корпуси, уништени, распродани и претопљени наводно застарели, а заправо сасвим функционални оружани системи.

Иако Тадић упорно настоји да се представи као одлучан и непопустљив политичар, посебно када је реч о Косову и Метохији, истина је сасвим супротна: по његовом налогу (или уз његов пристанак) преговори о КиМ измештени су из Уједињених нација на терен ЕУ, а на КиМ је доведен Еулекс као инструмент учвршћивања самопроглашене косовске независности.

Његовим нечињењем су последице мартовског погрома 2004. године биле много страшније него што би биле да је реаговао чврсто и одлучно како је у том тренутку из Београда морало да се реагује.

Уз његову сагласност је у Међународни суд правде из Београда отишло питање на које је одговорено потврдом легалности једностраног проглашења независности Косова, што је до данас најснажнији међународно правни аргумент на који се сепаратисти у Приштини позивају.

И на концу, иза њега је остало низ катастрофалних споразума са Приштином, чије последице годинама покушавамо да учинимо мање катастрофалним.

То је политичка историја Бориса Тадића, човека решеног да живи у самозаваравању и негирању одговорности, а на његову мржњу према председнику Александру Вучићу не треба ни одговарати, јер она је плод зависти због чињенице да је Вучић председник који не да на Србију и на њене интересе.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА